Anneke Blanken

In 1988 ben ik afgestudeerd In Groningen als Arbeids- en Organisatie Psycholoog. Het belang van werken, persoonlijk en maatschappelijk, daar ben ik nog steeds van doordrongen. Tegelijkertijd merkte ik al werkend, hoezeer juist persoonlijke omstandigheden en geschiedenissen bepalend zijn voor ieder mens in het persoonlijk functioneren op allerlei terrein. Daarmee verschoof mijn interesse steeds meer naar de individuele ervaringen en problemen van mensen in die grote historische en maatschappelijke omgeving.

Via de Gestalt benadering leerde ik ook meer zicht te krijgen op de persoonlijke dynamiek in knelpunten en problemen, en hoe familie geschiedenissen bepalend kunnen zijn voor de levensroute van volgende generaties. Als dochter uit een boerengezin, waar interesse voor politiek, geschiedenis en maatschappij speelde, was ik de enige die ging studeren aan de universiteit. Een nieuwe route voor mij, met behoud van de liefde voor het buiten zijn en de natuur. Later ben ik van daaruit hobby imker geworden.

Ik houd van lezen, musea, dansvoorstellingen, kamperen met de tent, lekker eten koken, mijn man, 2 volwassen kinderen en inmiddels twee kleinkinderen en met vrienden optrekken. Deze volgorde is, voor de goede orde, willekeurig.

In mijn werk als therapeut ben ik betrokken, aandachtig, rustig en een goed luisteraar. De samenhang tussen lichaam en geest blijft voor mij een intrigerend aspect van het therapieproces. Wat speelt in de sessies is vaak aanleiding om me via literatuur en studiedagen verder te scholen. Daarmee blijf ik in ontwikkeling als therapeut. Ik hoop dat nog lang te kunnen doen, zodat ik open kan zijn in het contact met iedere client die zich meldt, en diens eigen binnen en buiten wereld.

Registraties

Psycholoog NIP

A&O psycholoog

lidnummer 95590

NVPA vakgroep Psychologen

Lidnummer 102884

Register Therapeut RBCZ

Registernummer 214067R

Gestalttherapeut

Netwerk lid NVAGT

Opleidingen

Rijksuniversiteit Groningen

Afgestudeerd als Arbeids- & Organisatie Psycholoog 1988

Gestalttherapeut

Gestalttherapeut
Multidimens Antwerpen, 2014

Ervaring & Samenwerking

Eigen praktijk Apeldoorn

Psycholoog, Gestalttherapeut en Coach sinds 2012.

Samenwerking

Praktijk Mieke Kok, Gestalttherapeut te Heerenveen, tot december 2021.
IVMV te Enschede vanaf september 2021.

Grote GGZ instelling Gelderland

Re-integratie Coach voor mensen met psychische en psychiatrische problematiek.

Grote Arbodienst Zwolle

Arbeids- Psycholoog en Trainer persoonlijke effectiviteit.

Arbeidsvoorziening

Sollicitatietrainer en loopbaancoach.