Individuele Therapie

Uit onderzoek naar de effectiviteit van verschillende therapie├źn blijkt dat de factor die het meest bijdraagt aan het succes van therapie, de kwaliteit is van de relatie tussen cli├źnt en therapeut. In therapie vormt die relatie dus de basis. In die samenwerking combineer ik verschillende vormen van psychotherapie, wat maar het beste past bij de specifieke problemen, die aan de orde zijn.

Vanuit mijn opleiding en ervaring kan ik inzichten en methoden uit verschillende psychotherapeutische stromingen toepassen, zoals Gestalttherapie, Systemisch werk, ademtherapie, Rationeel Emotieve Therapie, lichaamsgerichte therapie en EMDR, die ieder voor zich hun waarde hebben bij het aanpakken van problemen. Sommige therapievormen hebben een specifieke toepassing (zoals EMDR bij traumaverwerking), andere werken over het hele spectrum van problemen waar mensen mee kunnen kampen, zoals Gestalttherapie.

Daarnaast pak ik werk gerelateerde problemen aan met coach methodieken voor persoonlijke effectiviteit, loopbaanvragen en re-integratie trajecten na ziekteverzuim.